Mer om verkstedet

Stig Jarle i full konsentrasjon

Vårt verksted er delt inn i tre seksjoner. Selve verkstedet, der urmakernes arbeidsbord, og alt måleutstyret finnes. Renserommet der vi har rensemaskinene,  og til slutt poleringsrommet, der polering av kasser og lenker foregår. Begge disse rommene har ekstra avtrekk for luft, noe som er viktig for arbeidsmiljøet, men også for å unngå støv i luften, der reperasjoner utføres.

Hvordan utførers så en overhaling av et Rolex ur f.eks? Første trinn er å skille urkassen fra lenken.
Urmakeren tar et visuelt overblikk over lenken, og noterer samtidig ned modell og serienr. på kassen.
Dette rapporteres videre til fabrikken i Geneve, en gang i måneden. Så tas urverket ut av kassen, og visere og tallskive monteres av urverket.Deretter går turen til renserommet. Lenke og kasse legges i et ultralydkar, hvor skitt og smuss «bankes» løs av lydbølger. Urverket renses for første gang, i en rensemaskin som kjører 4 programmer, med forskjellige rensevesker. Denne første rensen blir utført mens urverket er montert, og er ment for at urmakeren skal kunne skaffe seg et bedre visuelt inntrykk av urverkets tilstand.

Så begynner selve demonteringen av urverket. Urmakeren noterer seg deler som er slitte, og erstatter disse, mens han demonterer. Urverket blir demontert i sine enkelte deler. Så blir alle delene lagt i en kurv, og tar en ny tur i rensemaskinen. Mens urverket blir renset, begynner arbeidet med kasse og lenke. Urmakeren sliper vekk «hakk» i kassen, polerer og lager ny «finish» der det skal være matte flater. Et tidkrevende arbeid, da en må «isolere» de blanke flatene.

Når urverket er ferdig i rensemaskinen, begynner selve monteringen. Mens urmakeren monterer smøres de enkelte delene med flere forskjellige oljer, som alle har sin egen funksjon, og må ligge på det rette stedet. Riktig smøring er en egen vitenskap, som det har tatt generasjoner å utvikle, og noen milliliter av disse oljene, koster en liten formue å kjøpe.

Når så urverket er ferdig montert, gjennomgår urverket flere forskjellige målinger. Gangnøyaktighet blir målt i 5 forskjellige posisjoner, og regulert til urmakeren er fornøyd med resultatet. Til slutt blir urverket satt inn i kassen igjen. Kassen har i mellomtiden fått skiftet alle deler som har med vanntetthet å gjøre. Når alt er på plass blir kassen trykktestet, og uret blir montert på en maskin som simulerer armbevegelser. Der går uret i minst 24 timer, for å kontrollere at det mestrer alle døgnets faser, slik som datoskifte osv.

Etter en slik overhaling fremstår uret igjen som nytt, og klar til gjøre jobben, sekund for sekund, år etter år.

Gammelt urmakerverktøy utstilt sammen med Zenith.