Mekaniske ur i skuddet igjen.

Hvem trodde egentlig at mekaniske ur skulle komme tilbake for fullt, etter at elektroniske ur ble lansert på begynnelsen av 1970 tallet? Det var en revolusjon i bransjen den gangen det skjedde. Mange fabrikker i Sveits lå nede med brukket nakke, da japanerene  var først ute, med den nye quartz teknologien. For første gang i historien gikk klokkene tilnærmet riktig, og det gjorde de, enten det var et billig ur, eller et mer kostbart.

Noen få produsenter bestemte seg imidlertid tidlig for å fortsette og utvikle de mekaniske urene, og her var nok Rolex i førersetet. Med tiden har dette vist seg å være et klokt valg, spesielt i de høyere prisklassene av urverdenen.

Hvorfor velger så mange mekanisk ur idag? Det har selvsagt mye med følelser å gjøre. Få ting setter følelsene så mye i sving som å se et mekanisk urverk. Idag er de aller fleste urene laget på den måten at du kan se urverket. Et mekanisk urverk kan også høres, legger du øret inntil vil du høre urets hjerteslag, som tikker. Slik setter igang sansene hos eierne. Uret vil dessuten ha en mer varig verdi, og nesten alltid la seg reparere, selv om årene går.

Skal du velge å kjøpe et mekanisk ur er det enda viktigere at du er bevisst, hvor du velger å kjøpe det. Her kreves både kunnskap og verktøy, for å yte den servicen du trenger. Vi har lang erfaring i både salg og reparasjon av mekaniske ur.

Her kan du se en film som forklarer hvordan et mekanisk ur virker: